Siirry suoraan sisältöön

Tervetuloa lueskelemaan sisustusompelimon arjesta ja kerää vinkit sisustustekstiilien valintaan!!

  • by
Minä matkalla valmistujaisjuhliini.

Olen Hämeenlinnassa toimivan Majarannalla sisustusompelimon yrittäjä ja alan kirjoittamaan blogia jotta teidänkin on helpompi tunnistaa laadukkaat tuotteet heikommista. Olen itsekin aikanaan ostellut tekstiilini sieltä mistä olen halvimmalla saanut, mutta sisustusompelijan opinnot avasivat silmäni. Materiaalitietous saa myös itseni häpeämään entisiä ostoksiani. Tiimarista hyvinkin edullisesti hankkimani täysin tekokuidusta valmistettu tyynynpäällinen on pohjanoteeraus. Kuvan tästä ihanuudesta olen postannut omaan facebook-profiiliini opintojeni alettua 2014.

Päivityksessäni luki: ”
Oikeesti, miten oon voinu joskus ostaa Tiimarista päälliset sohvatyynyihin?!? Aivan ala-arvonen työn jälki! Saumanvarat mitä sattuu ja kokonaan huolittelematta.. Tikkikin on järkyn pitkä.. Täytyy varmaan pesun jälkeen purkaa ja ommella uusiks että pystyy elään tyynyjensä kans XD”

Mitä tässä nyt sitten on vikana, jos pysyy kasassa tyynyn päällä? Ensinnäkin saumanvarojen tulisi olla samanlevyiset ympäri tyynyä, noin 1cm leveät maksimissaan. Tässä tyynynpäällisessä saumanvarat ovat vinksin vonksin vinossa ja vaihtelevat leveydeltään. Lisäksi laadukkaissa tyynynpäällisissä saumanvarat on huoliteltu saumurilla, jotta kangas ei purkaannu. Kolmantena tikin pituus olisi hyvä olla n. 3,5mm. Tämä takaa hyvät, kestävät saumat ja virheen sattuessa ompelijan on myös mahdollista purkaa sauma, lyhyemmällä tikillä purkaminen on haastavampaa. Ja vielä tuo materiaali, se oli jonkinlaista polyesterisatiinia joka ei todellakaan ole ekologinen valinta. Enää ei kodissani pinkkiä ole ja valkoinen sohvakin on poistunut lapsiperheessä.
Ompelimolta valmistui maaliskuussa avattuun verkkokauppaan pellavasta valmistettuja laskostyynynpäällisiä, joita on tilattavissa myös muissa väreissä parin päivän toimitusajalla.

Ruoto-tyyny on kyllä kaunis ja näitä et tällä hetkellä saa kuin Majarannalla-verkkokaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.